Читаоци

среда, 28. октобар 2009.

Hobotnica na salatu!



-iseckati sitno-sitno jedan crveni luk, jednu kiselu papriku iseckati na kockice, takodje i 1 svezu crvenu slatku papriku, 1 paradajz i to samo cvrsti deo paradajza, komad tvrdog sira, dodati jos 3-4 cena tucanog belog luka, malo soli i bibera, malo aromatizovanog sirceta bosiljka, sve promesati
-u ciniju s povrcem sada dodati 2 kasicice rena (pikantni pire od mariniranog rena), 1 kasicicu dizonskog senfa i malo Thomy majoneza, opet izmesati
-otvoriti 2 konzerve hobotnica u pikantnom maslinovom ulju, vece komade hobotnice iseci na kockice, dodati povrcu, promesati
-na kraju zaciniti svezom mirodjijom sitno iseckanom i izmrvljenim suvim origanom
-promesano poklopiti i ostaviti u frizider da odstoji 1 sat
-dobro ohladjenu i ukusnu salatu posluziti u skoljki s hlebom od semenki 



Ovako pripremljena salata se moze kombinovati s kuvanim crvenim pasuljem kao kompletan obrok uz hleb!
Takodje se moze upotrebiti druga kombinacija zacina (ruzmarin - lovorov list) a i marinada uz upotrebu belog vina i limunovog soka umesto sirceta.

Zamrznutu hobotnicu prvo odlediti, skuvati, iseckati, marinirati u vinu najmanje dva sata i upotrebiti za salatu.


Нема коментара:

Постави коментар