Читаоци

четвртак, 15. октобар 2009.

majloV CITY!

Mamajac me je skorasnjim pitanjem o konzervama "u ulozi pleha" podsetila na ovu epizodu pa cu je ponoviti!



Ovako je to bilo:

*** majloV CITY ***


Za mere, kao i obicno nece biti preciznih ali orijentacionih mozda tj. nije ni vazno jer ionako ovo necete ni praviti.

Idemo na predstavu:

Umesiti testo na sledeci nacin:

-rastvoriti 2 kasike sojinog mleka u prahu u 2 dl vrele vode
-mleko sipati u posudu u koju ce se testo mesiti
-kad se malo prohladi dodati 1 kesicu instant kvasca, 2-3 kasicice secera, 2 jaja, so, malo maslinovog ulja, kefir, komad kajmaka (oko 200 gr)
-sve sastojke umutiti velikom viljuskom
-dodati brasno i zapoceti mucenje testa prvo viljuskom a zatim rukom sve dok se ne dobije kompaktno testo (srednje mekano)
-testo odvojiti od stranica posude uz pomoc jos malo maslinovog ulja
(mislim da sam upotrebila oko 500-600 gr brasna)
-prekriti cistom kuhinjskom krpom i ostaviti 2 sata da narasta (sobna temperatura)




Dok testo narasta samleti na masini za mlevenje mesa:


-1 belo meso od veceg pileta
-mladog crnog i belog luka s percima (po 2-3) i
-vezicu mirodjije

U samlevenu smesu dodati 1 kasiku psenicnih klica, 1 jaje i zacine (so, biber, kari).

Smesu sjediniti i ostaviti na stranu.

Zavrsnica:
-naraslo testo premesiti
-konzerve obloziti papirom za pecenje (na dnu i po bokovima ali tako da budu vise od visine konzerve, vidi se na slici)
-od testa kidati komade - pogacice
-svaku filovati mesom (1-2 kasicice fila)
-redjati jednu preko druge u konzervu (svaku pritisnuti)
-kolicinu pogacica u 1 konzervi odokativno odrediti ali da ne prelazi velicinu konzerve
-konzerve staviti na pleh, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti jos 30 minuta na toplom da narastaju

Peci u zagrejanoj rerni na 200 C 50 minuta.

Gotove "soliter pogacice" izvaditi iz konzervi dok su vruce, odvojiti papir, ostaviti na resetku da se prohlade i oformiti-dekorisati po zelji



Sluziti uz sok od paradajza, jos kajmaka i mladog luka..




p.s. Ovo je sve nastalo kao neki logicki nastavak nase skorasnje setnje.


Naime odemo mi do onih oblakodera, ali samo u vecernju setnju..
Dakle odemo mi tako u jednu vecernju setnju i kao gde cemo odemo tamo.. a posle par dana meni sine ideja, a opet u cast mog muzica, kako bi pored Moskow City-a mogao da vidi svetlost dana i jedan kulinarski


*** majloV CITY ***


sto je bilo jos zabavnije prethodne veceri one kokoske su imale premijeru s filmom "Sex in the city" i eto sve se nekako uklopilo s tim sto je moja prezentacija ipak za odabrano drustvo.. "kanska" premijera ce malo pricekati!

Stagar texta!

A zaboravih i ovo da vam kazem pa da dodam kud je ovoliko nek bude jos vise..
Ovaj najveci oblakoder je bio mnogo sladak jer je imao dva oblika donji deo je pravougaoni, jer je i konzerva bila takva, ali se gornji malo uoblicio pa je ispalo kao onaj stvarni iz Moskow City-a.
Naime u celom tom gradjevinskom kompleksu su zgrade razlicite a i ovaj moj city ispade tako sladjan.. ovaj najvisi zavrsio je u stomacima muzevljevih kolega a dobio je visoku ocenu
Zbog toga se i javih naknadno mogu vam reci da je stvarno bilo njam.. njammm..

Nadev je imao super ukus, sve je vuklo na mirodjiju ali nije preuzela vec se ludo uklopila u mlecnu-kajmak sredinu soliter pogacica.

Delovi se nisu lako odvajali na pogacice, premda sam ja htela da se odvajaju, mislim da nije trebalo da ih pritiskam ali ni secenje nozem nam nije tesko palo..


2 коментара:

  1. Jaoj, stvarno je city! Ja se jos nisam dala u gradjevinu, al' cuvam limenke vec 100 godina ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Sva sreca pa nisu kvarljive tako da ne zuris :))

    ОдговориИзбриши