Naravno sveze voce je najbolje ali ponekad se i odstupi!
*Sljive punjene bananama
-krupnim opranim i obrisanim sljivama izvaditi kospice, na njihovo mesto staviti po siri kolut banane prethodno poprskane limunovim sokom, sljive gusto poredjati jednu uz drugu u vatrostalu posudu podmazanu puterom
-u preostali limunov sok iz banana dodati sveze iscedjeni sok crnog grozdja, sok raspodeliti po svim sljivama, svaku zatim posuti cimetom preko svake jos staviti po kasicicu eurokrem-a (obe boje)
-posebno u cinijicu izmesati tecnu slatku pavlaku, po 2-3 kasicice griza i psenicnog brasna, na vrh noza praska za pecivo, sve dobro umutiti dodavanjem griza i brasna da se dobije smesa malo gusca od smese za palacinke
-smesom prelivene sljive peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta
-servirati dekorisano izmrvljenom keks bombonom (preukusne ruske bombone ;), posluziti uz hladan caj
*Punjene breskve
-breskve dobro oprati, prepoloviti, izvaditi kospice i kasicicom izdubiti da se napravi vece udubljenje nego sto je prostor gde je bila koska
-izdubljenu pulpu breskve pomesati s mlevenim bademima (deo ociscenih badema od ljuske iseckati), grubo izmrvljenim plazma keksom, smedjim secerom i malo konjaka
-gustinu smese regulisati mlevenim bademom do srednje gustine (uzeti u obzir da badem upijaja dosta tecnosti)
-polutke breskve poredjati u blago puterom podmazan pleh, posuti mlevenim jamajka biberom i cimetom, svaku puniti smesom od badema
-napunjene polutke bresaka posuti s jos malo smedjeg secera, preko svake staviti po komadic putera, peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 minuta
-pecene breskve servirati po zelji, hladne ili tople, dekorisane svezim vocem, cimetom i plazma keksom
*Sljive punjene bananama
-krupnim opranim i obrisanim sljivama izvaditi kospice, na njihovo mesto staviti po siri kolut banane prethodno poprskane limunovim sokom, sljive gusto poredjati jednu uz drugu u vatrostalu posudu podmazanu puterom
-u preostali limunov sok iz banana dodati sveze iscedjeni sok crnog grozdja, sok raspodeliti po svim sljivama, svaku zatim posuti cimetom preko svake jos staviti po kasicicu eurokrem-a (obe boje)
-posebno u cinijicu izmesati tecnu slatku pavlaku, po 2-3 kasicice griza i psenicnog brasna, na vrh noza praska za pecivo, sve dobro umutiti dodavanjem griza i brasna da se dobije smesa malo gusca od smese za palacinke
-smesom prelivene sljive peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta
-servirati dekorisano izmrvljenom keks bombonom (preukusne ruske bombone ;), posluziti uz hladan caj
*Punjene breskve
-breskve dobro oprati, prepoloviti, izvaditi kospice i kasicicom izdubiti da se napravi vece udubljenje nego sto je prostor gde je bila koska
-izdubljenu pulpu breskve pomesati s mlevenim bademima (deo ociscenih badema od ljuske iseckati), grubo izmrvljenim plazma keksom, smedjim secerom i malo konjaka
-gustinu smese regulisati mlevenim bademom do srednje gustine (uzeti u obzir da badem upijaja dosta tecnosti)
-polutke breskve poredjati u blago puterom podmazan pleh, posuti mlevenim jamajka biberom i cimetom, svaku puniti smesom od badema
-napunjene polutke bresaka posuti s jos malo smedjeg secera, preko svake staviti po komadic putera, peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 minuta
-pecene breskve servirati po zelji, hladne ili tople, dekorisane svezim vocem, cimetom i plazma keksom
p.s. Ovako peceno voce bih mogla da nazovem i "lenja letnja kuhinja",
zbog skrtosti celog procesa
ali ukus bih s ponosom pohvalila :)
zbog skrtosti celog procesa
ali ukus bih s ponosom pohvalila :)
Uzimajuci u obzir da se na moru u kuhinji najmanje zadrzavam,
a da su deserti kojima se zadovoljavamo mahom ograniceni na sveze voce ili sladolede,
ovaj predivan talas inspiracije koji me je zapljusnuo
ustvari dodje kao neko pravo "kuvanje" ;)
ustvari dodje kao neko pravo "kuvanje" ;)
Ali.. znajte..
ovo peceno voce zasluzuje svaku paznju!
p.p.s. Eh.. khm.. ko bi me inace hvalio ako se sama ne pohvalim :P
LovYa :*
Нема коментара:
Постави коментар