Читаоци

уторак, 06. октобар 2009.

Peceno voce!

Naravno sveze voce je najbolje ali ponekad se i odstupi!


*Sljive punjene bananama




-krupnim opranim i obrisanim sljivama izvaditi kospice, na njihovo mesto staviti po siri kolut banane prethodno poprskane limunovim sokom, sljive gusto poredjati jednu uz drugu u vatrostalu posudu podmazanu puterom

-u preostali limunov sok iz banana dodati sveze iscedjeni sok crnog grozdja, sok raspodeliti po svim sljivama, svaku zatim posuti cimetom preko svake jos staviti po kasicicu eurokrem-a (obe boje)

-posebno u cinijicu izmesati tecnu slatku pavlaku, po 2-3 kasicice griza i psenicnog brasna, na vrh noza praska za pecivo, sve dobro umutiti dodavanjem griza i brasna da se dobije smesa malo gusca od smese za palacinke

-smesom prelivene sljive peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta

-servirati dekorisano izmrvljenom keks bombonom (preukusne ruske bombone ;), posluziti uz hladan caj







*Punjene breskve




-breskve dobro oprati, prepoloviti, izvaditi kospice i kasicicom izdubiti da se napravi vece udubljenje nego sto je prostor gde je bila koska

-izdubljenu pulpu breskve pomesati s mlevenim bademima (deo ociscenih badema od ljuske iseckati), grubo izmrvljenim plazma keksom, smedjim secerom i malo konjaka

-gustinu smese regulisati mlevenim bademom do srednje gustine (uzeti u obzir da badem upijaja dosta tecnosti)

-polutke breskve poredjati u blago puterom podmazan pleh, posuti mlevenim jamajka biberom i cimetom, svaku puniti smesom od badema

-napunjene polutke bresaka posuti s jos malo smedjeg secera, preko svake staviti po komadic putera, peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 minuta

-pecene breskve servirati po zelji, hladne ili tople, dekorisane svezim vocem, cimetom i plazma keksom



p.s. Ovako peceno voce bih mogla da nazovem i "lenja letnja kuhinja",
zbog skrtosti celog procesa
ali ukus bih s ponosom pohvalila :)
Uzimajuci u obzir da se na moru u kuhinji najmanje zadrzavam,
a da su deserti kojima se zadovoljavamo mahom ograniceni na sveze voce ili sladolede,
ovaj predivan talas inspiracije koji me je zapljusnuo
ustvari dodje kao neko pravo "kuvanje" ;)

Ali.. znajte..
ovo peceno voce zasluzuje svaku paznju!

p.p.s. Eh.. khm.. ko bi me inace hvalio ako se sama ne pohvalim :P

LovYa :*

Нема коментара:

Постави коментар