E nepravda pa to ti je :))
Ova predivna pita "Ruza" zasluzuje posebnu paznju pogotovu sto je vec svuda popularna ali se slabo pominje i njen idejni tvorac :)
„ Pita ”Ruza„
majloV - May 25, 1999 07:23 (..*)
Ovaj naziv je dobila jer svako parce pite izgleda kao lepa procvetala ruza.
sastojci:
500 gr. tankih kora za pitu, 4 jaja, 300-400 gr. sira, 1 kisela pavlaka, 2 zumanca, ulje
priprema:
Sir, 4 zumanca i malo ulja promesamo viljuskom. Od belanaca (svih) ulupamo cvrst sneg pa pazljivo sjedinimo sa sirom i zumancima.
Kore filujemo, slazemo jednu na drugu i tako dok ne potrosimo polovinu. Sada sve umotamo u rolat i secemo na debljinu 2-3 prsta, redjamo parcice na podmazan pleh a u svako parce tj. ruzu stavimo po kasiku pavlake u koju smo dodali 2 zumanca.
Nastavimo da slazemo kore dok ne upotrebimo i drugu polovinu tj. od samog početka vodimo racuna da ruze ne budu prevelike. Sve ruze još malo pospemo uljem i pecemo u rerni na 220 C dok ne postanu zlatnozute.
Služimo uz hladno pivo (ko voli):)))
Pozdrav i prijatno! ”
Posle sam isla i malo dalje pa sam te "ruze" sekla na malo vece komade a zatim u krug zasecala do polovine da se oformi pravi cvet ;)
Ovako:
a posto je ova varijanta pite od soje dobila je naziv
*Cvet Sojcice*
Volem diku.. ;)
Нема коментара:
Постави коментар