Пратиоци

уторак, 8. децембар 2009.

Posna simfonija!






***
*Zeleni sos*


Sos mix od zelenih svezih travcica..

Ako vam zatreba potrebno je da sveze travcice izmiksate stap mikserom i dodate u tankom mlazu kvalitetno ulje po potrebi.

U ovoj varijanti su svezi timijan, fenhelj (komorac) i ruzmarin..

Nisam dodavala ni jednu vrstu koštunjavih plodova jer sam htela da izbegnem sličnost s pesto sosom.
Klasika.. ide uz kuvanu pastu, krompir ili ribu..





*


***
*Guakamole*



iseckati na kockice:


-2 avokada, 1 glavicu crnog luka, 1-2 cili papricice, 1 veci paradajz
sitno iseckati:
-lisce celera, persun i mirodjiju
zaciniti:
-solju, mlevenim biberom, sokom lajma i uljem, promesati
-ostaviti poklopljeno da malo odstoji a da se ukusi prozmu


*


***
*Marinirano_malosoljeno povrce_voce u caju*




*


***
*Orada sendvic*





-u posudu staviti razne zacine i sveze travcice, buket garni, secenu sargarepu na kolutice, praziluk i crni luk secen na rezanca, 2 cena (tresnutog preko noza) belog luka u ljusci, sve preliti prokljucalom vodom i kuvati 10 minuta


-u posudu zatim dodati ociscenu i opranu svezu oradu natrljanu solju i biberom, 1-2 dl belog vina i 2-3 koluta limuna s korom, kuvati sve zajedno još 15-20 minuta

-supu u kojoj se kuvala orada procetidi i zaciniti grizom

-od kuvane ribe napraviti *sendvic* s mariniranom paprikom





*

***
*Kruske u sosu*

Kruske kuvane u mesavini vocnog sirupa i belog vina uz slatki sos (umucena pavlaka od soje s prah secerom.. za tamni deo i kakao)


Lepo slatko a lagano i posno!







Uzivajte!

Нема коментара:

Постави коментар