***
*Zeleni sos*
Sos mix od zelenih svezih travcica..
Ako vam zatreba potrebno je da sveze travcice izmiksate stap mikserom i dodate u tankom mlazu kvalitetno ulje po potrebi.
U ovoj varijanti su svezi timijan, fenhelj (komorac) i ruzmarin..
Nisam dodavala ni jednu vrstu koštunjavih plodova jer sam htela da izbegnem sličnost s pesto sosom.
Klasika.. ide uz kuvanu pastu, krompir ili ribu..
*
***
*Guakamole*
iseckati na kockice:
-2 avokada, 1 glavicu crnog luka, 1-2 cili papricice, 1 veci paradajz
sitno iseckati:
-lisce celera, persun i mirodjiju
-lisce celera, persun i mirodjiju
zaciniti:
-solju, mlevenim biberom, sokom lajma i uljem, promesati
-solju, mlevenim biberom, sokom lajma i uljem, promesati
-ostaviti poklopljeno da malo odstoji a da se ukusi prozmu
*
***
*Marinirano_malosoljeno povrce_voce u caju*
*
***
*Orada sendvic*
-u posudu staviti razne zacine i sveze travcice, buket garni, secenu sargarepu na kolutice, praziluk i crni luk secen na rezanca, 2 cena (tresnutog preko noza) belog luka u ljusci, sve preliti prokljucalom vodom i kuvati 10 minuta
-u posudu zatim dodati ociscenu i opranu svezu oradu natrljanu solju i biberom, 1-2 dl belog vina i 2-3 koluta limuna s korom, kuvati sve zajedno još 15-20 minuta
-supu u kojoj se kuvala orada procetidi i zaciniti grizom
-od kuvane ribe napraviti *sendvic* s mariniranom paprikom
*
***
*Kruske u sosu*
Kruske kuvane u mesavini vocnog sirupa i belog vina uz slatki sos (umucena pavlaka od soje s prah secerom.. za tamni deo i kakao)
Lepo slatko a lagano i posno!
Uzivajte!
Нема коментара:
Постави коментар