Читаоци

четвртак, 27. август 2009.

Krompir u jogurtu!

Juce otvorim frizider kad ono nema bas :bogznasta: osim nekih osnovnih namirnica koji se inace podrazumevaju.
Od povrca je bilo takodje sve nesto "na nuli" pa sam se odlucila za krompir.
E sada slatku pavlaku nisam imala, za onaj lepi svedski krompir, ali sam imala jogurt.. i eto iznedri se recept :)
Po nekom nepisanom pravilu to kuvanje "bez ista" da izvanredne rezultate pa je tako bilo i ovog puta! Dakle idemo na "krompir u jogurtu" uz kratko uputstvo jer je i ceo tok pripreme toliko trajo :)
















-iseci glavicu crnog luka na rebarca, staviti u zemljanu posudu, posoliti i malo rukom istiskati
-krompir dobro oprati i ocistiti, izrendisati na plocasto rende, staviti u posudu gde je luk, posoliti i s lukom izmesati, sve preliti s malo ulja
-u drugu posudu sipati 2,5 dl jogurta, 0,5 dl vode, dodati 2 jaja, malo soli i malo ulja, sve zajedno dobro zicom umutiti
-jogurt preliti preko krompira da ogrezne
-posudu staviti u hladnu rernu, peci na 200 C oko 40 minuta

Posluziti s kiselim mlekom i salatom od krastavaca!




LovYa :*

p.s. Posto cu opet malo na put samo da vam mahnem.. a ako vam bedem nedostajala strpite se eto mene uskoro nazad ;)

Sve vam naj sto bi Toda rekla:*

  

Нема коментара:

Постави коментар