Читаоци

субота, 12. септембар 2009.

Filovani kupus mi se jede!

Ma ovo je ludo a svaki put bude nezaboravno :)


mojoj kumi Kseniji bi se izuzetno dopalo jer obozava kupus!

Idemo i mi na jednu od varijanti punjenog - FILOVANOG a lepo spicastog "spinkol" kupusa uz ovaj bucmasti nazvan BRUNclik ;)


















"Kupus... opet;)


majloV - Jun 05, 2002 07:34 (*..)

Kaze ovako... bili baba i deda i imali lose pamcenje... he he!
Ma salim se BRE:P
Necu da vam pricam pricu vec evo jedan lep receptic za kupusic pa ako volite sarmu eto vam ga a a opet moguce da se jede i u ove toplije dane... "kod nas toplo -14;)" opet sala BRE:P
Kaze:
FILOVANI KUPUS

sastojci:
1 glavica mladog kupusa (srednje velicine), 300 gr mlevenog teleceg mesa, so, mleveni crni biber, 1 glavica crnog luka, 2 sargarepe, lovorov list, 2 dl belog vina, 4 dl bistre govedje supe, snitovi dimljene slanine

priprema:
Kupus ocistimo od gornjih listova i stavimo u prokuvalu posoljenu vodu da se kuva 15 minuta.
Ocedimo od vode i ostavimo da se prohladi a zatim pazljivo odvojimo na listove.
Mleveno meso posolimo i pobiberimo po ukusu.
Listove kupusa pocevsi od najmanjih premazemo pripremljenim mlevenim mesom i slazemo tako da opet ponovo formiramo glavicu. Svaki list pritisnemo da se glavica kupusa oformi (DA LICI BRE:)
Kad utrosimo svo meso formiranu glavicu kupusa obmotamo snitovima dimljene slanine pa pomocu pamucnog konca uvezemo da se prilikom kuvanja glavica ne raspadne.
Tako pripremljenu glavicu kupusa stavimo u lonac (ili zemljanu posudu), dodamo na kolutove isecen crni luk i sargarepu, lovorov list, nalijemo vinom i bistrom supom pa poklopljeno kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotovo (ili dinstamo-pecemo u rerni ako koristimo zemljani sud).
Gotov kupus izvadimo iz posude, odstranimo konac (on se ne jede sto bi rek'o Bata;) a kupus isecemo popreko na snitove.
Sluzimo uz bareni krompir, paradajz salatu i belo vino!

Prijatno

VARIJANTA:
Umesto teletine mozemo da koristimo piletinu!
Od skuvane mlevene piletine, jaja, hleba natopljenog u mleku pa ocedjenog, belog tucanog luka, rendanog crnog luka, seckane slanine i seckanog persuna napravimo fil.
Dalje kao u receptu, osim, sto se na kraju kupus kuva samo u bistroj pilecoj supi bez dodatka belog vina.

ETO

:)

Pozdrav

p.s. 'Ajde probajte nece vam biti nista... evo i mi smo zivi i ZDRAVO... ZDRAVO:P"


Posle ove predstave prijesce se i vama garantujem :)

Uzivajte!  

2 коментара:

  1. Ej, pa nisam uopste skontala da si ti, tamo kod mene na followers-ima! :) Ce da pogledam malo sta si ovde zakuvala...

    Pozdravi!
    Maja

    ОдговориИзбриши
  2. Razotkrila si me dakle a usla sam mirno i bez buke :))

    A ovde.. ma cisto zakuvavanje..

    Javila sam ti se na mail nadam se da je stiglo do Tebe!?

    Poz.

    ОдговориИзбриши