Пратиоци

четвртак, 21. јул 2011.

majloV ruze Vama :)



Posto mi ruzice od testa, po Miodragovom receptu, onomad nisu sjajno ispale, a ruze od tkanine pravim na potpuno drugaciji nacin kao sto i ove paprinate ruze, koje bih zelela da vam podarim, pravljene od testa uopste tako lepo ne uspevaju kao kad se prave od papira :)

Znam da bi bilo logicnije da sam uspesno napravila ruze od testa, pa da se hvalim na kulinarskom blogu ali i ove papirnate mogu lepo i korisno da se upotrebe.. ako vam nekada zatreba da znate kako ih lako mozete napraviti :)

Ove papirnate ruze iz viktorijanskog doba je jednostavno napraviti, veliko hvala BBC-ju, a vas nemojte da pokoleba duzina objasnjenja (potrebno ga je samo jednom procitati i bice lako razumljivo), a mogu dobro da posluze za razlicite svrhe npr. kao zamena za prirodno cvece u vazi, kao stalak za ime - obelezivac mesta za stolom (kako izraditi stalak, postolje za ruzu, mirisne stapice isl. drugom prilikom) , moze posluziti kao osvezivac ormara ili prostorija (naprskana omiljenim parfemom ili mirisnim uljem), kao ukras za neki poklon itd..!

Dakle praviti ruze od testa na nacin kako se prave papirnate 

nije bas tako jednostavno jer je testo vragolasto.. sve se nesto migolji i ne'da ;)


a to sto posle pecenja jos promeni oblik


u nesto sto niste ni zeleli da ne pricam :)) 

Papirnata ruza po kalupicu u obliku srca je nesto vec sasvim drugo.. 
napravis je a ona tako ostane..

(; zauvek ;)

Nisam ljubitelj plasticnog cveca, jer sam snob:)) ali ako pozelite da pravite papirnate ruze to mozete ovako uraditi :)
Pratite redom fotke, na njima je napisano objasnjenje za svaku pojedinacnu radnju, a na kraju cete videti svu jednostavnost i lakocu izrade:






Ruze jos na kraju pofajtati omiljenim parfemom i neka sve lepo zamirise ;)




LovYa:*

p.s. I naravno muzika ;)
(bila sam ubedjena da sam je postavila :))


Hvala Momci super vam je obrada 

:)

7 коментара:

  1. Vera, nije to nikakav problem, sto nisu ruze od testa uspele, da si ti ziva i zdrava, pa bice i boljih dana. Ni meni nekada ne ispadne po nesto, pa nije kraj sveta, zavisi i od raspolozenja. Pozdrav i sve najbolje...

    ОдговориИзбриши
  2. Ma naravno Miodraze ne opterecujem se ya bas puno.. sve se to ionako pojede :))

    Najvaznije da je ukusno, ionako vecina i ne primeti ono sto je mozda nama kulinarima vidljivo.. pomenula sam ovo zbog uporedjivanja :)

    Hvala Tebi za divan recept a sve ostalo je laganica ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Umjetnička duša?
    Skidam kapu kako si ovo sve lijepo posložila, svak bi se snašao! Izvrsno!

    ОдговориИзбриши
  4. Vrlo kreativno, moram priznati da ruze stvarno lepo izgledaju i vec zamisljam kako bi bilo da se naprave od papira u boji...sve je odlicno objasnjeno i fotkano, samo treba pratiti uputstvo.)) Meni se svidjaju i one ruzice od testa, ne bih se uopste bunila da mi ih neko posluzi, sve bih poruckala laticu po laticu!;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Vredne ruke mogu sve.
    O ružicama mi ne pričaj ništa. Skoro sam se dala u pravljenje ukrasnih ružica i cvetića za torte, a sve zbog želje da svom dragom ukrasim rodj. tortu tim istim "mojom rukom rađenim" ružicam. Ma, muka živa:) Al, bilo je i dobrih komada:)))
    Ovo je divan prikaz kako napraviti papirne ružice:)

    ОдговориИзбриши
  6. Drage moje devojcice veliko hvala :)
    Mene vasa pohvala odmah podseti na Momu Kapora i njegovu kratku pricu o Kevi :)
    Kada sam je prvi put procitala skoro da sam zaplakala.

    Instituciju "Keva" ili "sve ume sama" po meni bi trebalo, u ovom groznom potrosackom vremenu, uvesti kao "obavezno skolsko gradivo" pa se ekonomske krize ne bi ni desavale ;)

    Skoro me moj muz iznenadio kad sam rekla da cu nesto da sasijem a on kaze "pa sto da sijes kad mozes da kupis".. covece cak mu ni novaca nije zao..
    Jednom sam dozivela da me snaha zove iz Beograda i u razgovoru ono kako si, sta radis? ya kazem "evo mesim hleb" a ona ni5 ni6 "u ala si ti postala seljanka" :))

    I eto tako :)

    ОдговориИзбриши
  7. Divne ruže, pratila sam upute korak po korak i sad i moj dom krase crvene i bjele ruže. Hvala za ideju.

    ОдговориИзбриши