Читаоци

петак, 11. јун 2010.

Pita od tikvica i belog mesa!



Ova pita je secanje na Glorijinu *Tursku pitu* ali s neznatnim izmenama!
Naime, pozelela sam da napravim tu pitu po secanju, jer izvorni recept nemam, ali secanje "slabi" pa se sve svelo na dozvoljenu improvizaciju ;)
Mogla bih dakako da se javim Gloriji i zamolim je za recept, ali tog dana je bilo kasno za aktivnosti.. ali vec sledeci put kada budem pozelela da je napravim to cu uraditi.

Ovu varijantu takodje s posebnim zadovoljstvom predlazem jer je odlicno uspela!

Potrebno je:
-2 dobro oprane tikvice s korom izrendisati, staviti u cediljku, posoliti i ostaviti da odstoje
-samleti na masini za mlevenje mesa 2 glavice crnog luka, proprziti ga na malo maslinovog ulja, kada luk blago porumeni dodati dobro ocedjene tikvice, sve zajedno jos prziti dok iz tikvica ne ispari sva preostala tecnost
-u smesu od luka i tikvica sada dodati skuvano (u supi) pa samleveno belo pilece meso (1.5-2 pilecih grudi), 1 celo jaje, 1 belance, samlevenu glavicu kuvanog crnog luka i komad kuvanog celera (iz supe)
-smesu promesati da se svi sastojci sjedine, podesiti ukus mlevenim biberom i solju



-slagati po dve kore, filovati ih nadevom, urolati rolne, poredjati ih gusto (jednu do druge) u vatrostalnu posudu prethodno blago podmazanu maslinovim uljem


-pitu peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-12 minuta tj. dok se lepo ne zarumeni


-Pitu izvaditi iz rerne, preliti je bistrom pilecom supom da ogrezne pa je opet vratiti u rernu da se pece sve dok pita ne upije svu supu (oko 12-15 minuta)
-Sada pitu opet izvaditi iz rerne, preliti je smesom od kisele pavlake s zumancetom i 1 kasikom sojinog mleka u prahu, opet vratiti u rernu da se jos malo gornji sloj od pavlake zapece (oko 5 minuta)


Pecene rolne posluziti uz salatu od mladog kupusa s krastavcima i hladno pivo :)


:*

7 коментара:

  1. Ovo je bas na mojoj talasnoj duzini. Moracu da stavim na "jelovnik", za neki od sledecih dana. Javicu rezultat.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam postovani posluzite se :)

    Dobrodosli!
    Osecajte se kao u svojoj kuci!

    :)

    ОдговориИзбриши
  3. Morala sam da se vratim na ovu i da je toplo preporucim svima :) Pravila sam je vec nekoliko puta i svi koji su je probali odusevili su se!!!
    Hvala ti!

    ОдговориИзбриши
  4. Mihaela nema na cemu naprosto su nam se ukusi podudarili sto je i najglavnije ;)

    Posluzi se slobodno ima tu kod mene jos dobrih receptica :)

    Jednostavno "kodavari" sto bi rekli Japanci..
    a meni se jako dopada jer oznacava mnogo!
    Dakle kodavari - "ono najbolje sto mogu i umem"

    ((: ili da je bolje bilo bi previse :))


    Hvala Tebi i sve najbolje zelim!

    *

    ОдговориИзбриши