Пратиоци

субота, 30. април 2011.

GiBa.. GiBa nego sta je & RUZPUZ neka je :)

Postovani Surac isprobala sam tvoja dva recepta i malo je reci da sam odusevljena sta vise ocarali su me na prvi pogled, sada mogu reci i na prvi zalogaj :)
Tvoja !!SUROMANIJA!! je carstvo divnih ukusa i mirisa, prelepa basta jestivih skulptura i aranzmana, cvetnih kompozicija kojima nas obasipas i nesebicno darujes :)
Hvala ti na tome!



Ova GiBo-Burek varijanta je za svaku preporuku a pobrala je puno pohvala :)




Naslov je naravno saljiv jer ovo sto sam napravila ne bih mogla da nazovem gibanicom, bas kao sto si i sam napomenuo, a kada sam pravila ove ruzice potpuno sam zaboravila kako Tvoje izgledaju, ali i posle provere nista, pa sam nesto "smotala" sto vise lici na puzeve :))
(sistem motanja ne znam, ali kao Tvoje lepe ruzice nisam dobila vec ove RUZPUZ zemicke :))


Sve jedno za moje "sitne" propuste najvaznije da je pecivo carobnog ukusa i bez preterivanja za svaku preporuku!
To da sam RuzPuz-ice pravila vec nekoliko puta samo je hvale dovoljno :)

I ovde sam nesto DZARALA-BARALA ;)
QQ.. ne smem vise da se salim proglasicete me.. puj.. puj.. daleko bilo!



Salu na stranu jos jednom veliko hvala postovani Miodraze sto s nama delis svoje umece i nesebicno nam darujes i otkrivas sve lepote svoje profesije.

Sve najbolje ti zelim od srca :)


*

9 коментара:

  1. Vera, bas sam odusevljen, sto ti se dopada a to sto nije istog oblika, nema veze glavano da je ukusno dobro. Veliki pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. :) ja otvorila tvoj blog, ali rekoh da prvo pogledam svoje komentare...i ispada da sam dosla bez poziva (namirisala gibu, koja je btw. zanosna). i ja imam u planu gibu (obicnu sa sirom) i to bas sutra (a objava na blogu sacekat ce koji dan). Surac pravi bas ono...domacinsku hranu, primijetila sam odavno!

    ОдговориИзбриши
  3. Eh giba je početak svega(može i kraj).Okrugla ćetvrtasta mala velika uvek dobrodosla i često prisutna.Odlično

    ОдговориИзбриши
  4. Giba, giba, giba! Odlično si sve ovo napravila:)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala postovani prijatelji zivi bili :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ako ovo danas niste dobili na mail evo ya vam saljem :))

    Uzivajte!

    "ZIVIO PRVI MAJ
    Uciteljica nas je pitala da li znamo sta je to 1. maj - i svi su cutali, samo sam se ja javio:

    "To je dan kada bi tata trebalo da primi platu, ali je nije primio! Nije ni 1. aprila, ni 1. marta, ni februara, januara... U decembru je pozajmio za prasence od tece, ali mu jos nije vratio, i kad god zove, mi moramo da kazemo da tata nije tu, iako se krije u ve-ceu kao da teca moze da vidi kroz slusalicu."

    Lupila mi je cvrgu i rekla da sednem...
    Objasnila nam je da je rec o prazniku rada i rekla da svako od nas, kada ga prozove, ustane i kaze cime mu se roditelji bave i sta bi voleli da budemo kad porastemo?

    Kada je dosao red na mene rekao sam:

    "Moj tata privremeno radi na zeleznici, lezi na sinama... Svako jutro se obuce kao da ide na posao u staru firmu, koju je sad kupio cika Mile koji je nekada bio portir, i ode s kolegama da malo leze na pruzi, a mama zalupi vrata i kaze: "Dabogda vam naleteo teretni iz Lapova kad niste hteli sa Miletom u stranku..."

    Mama je zavrsila neki teski fakultet, ali u tubi za diplomu sad drzi flasicu rakije za koju tata ne zna, pa otpije nekoliko "semestara" cim on izaðe iz stana...
    Posle se svadja sa komsinicom ciji muz cesto pijan piski u liftu... a on radi u nekom ministarstvu kao ekspert za nesto...

    Inace, mama je nekada radila u banci, ali joj je sefica dala otkaz zato sto se ispostavilo da ima previse skole da bi ostala na radnom mestu koje se svidjalo seficinoj kozmeticarki, i premalo grudi da bi je prebacili na salter... Htela je da proda tatinog "juga" i dedin 'Orden rada sa zlatnim vencem' i skupi pare za jaku
    "cetvorku" - rekli su joj da za te pare ne moze da sredi ni kurje oci, a kamoli da nabaci tranzicione grudi...

    Na srecu, ona komsinica nije zlopamtilo, pa ponekad pozove mamu da joj za 500 dinara ocisti stan... i oriba lift kad se komsija ekspert vrati s posla.
    Nije komsinici tesko da to i sama uradi, ali nema vremena od kada se zainatila da zavrsi srednju skolu...
    Kaze da uspesnog muza mora da prati i ambiciozna zena, a i ne moze drugacije da je ubaci kod sebe u ministarstvo kao savetnika..."

    ОдговориИзбриши
  7. jos malo ;)


    "Sto se onog dela "sta bih voleo da budem kad porastem" tice, tu sam bas bio u nedoumici! Mislim, dvoumim se da li da postanem tajkun, kao Ðurin tata, u cijoj firmi razredna
    popodne radi kao sekretarica, pa joj se i u skoli ponekad omakne da Ðuri kaze "sefe", ili da postanem politicar?
    Kada smo bili mali, Ðurin tata, cika Joca, je cesto isao u Zabelu, valjda su tamo imali vikendicu, ali mama nikada nije htela da vodi i Ðuru kada bi vikendima isla u posetu. Koliko sam shvatio, on se tamo aktivno bavio poljoprivredom i izgleda da mu je bas super islo cim je posle nekoliko godina kupio nekoliko firmi, pa za njega danas rade cak i cika policajci koji su nekada dolazili po njega da ga vode u vikendicu, a on im lupa zauske, tera ih da rade sklekove i ne daje im platu.

    Stvarno ne znam da li to ili da idem u poslanike? Tata je vise za ovo drugo, narocito otkad su javili da je neka polugola teta pokusala da udje u Skupstinu, a on
    dreknuo na televizor: "Ostavite je na miru - cula zena da je politika kurva, pa dosla kod svojih! Eto, sad imate kvorum!"

    "Dobro je, sine, izgleda da j..u jos nekog osim nas u mozak" - okrenuo se prema meni i pomilovao me po glavi, dodavsi: "U poslanike ce tebe tata, u poslanike, ali da zoves i tatu u poslanicki klub kad vam dodju ovakve delegacije u uzvratne posete"...

    Moj uzor je cika Velja, on se bije i psuje za platu i niko ga ne tera u cosak kao mene...

    Inace, izgleda da se situacija kod tate na poslu popravlja, otkad im je bio u poseti neki fin cika, Rasim, cale se vise ne vraca onoliko ukocen kuci - dobili su neke anatomske uloske za dugotrajno lezanje na sinama, pa sad kaze da mogu tako i do penzije!

    Mama i dalje navija za onaj teretni iz Lapova, hvatajuci se za "diplomu" sve cesce, a ja za tu penziju koju tata pominje - kaze to je sigurna lova na koju mogu da racunam ukoliko se ostvari mamina zelja?

    Eto, priznajem da mi ni posle svega nije nista jasnije zasto je taj 1. maj toliko vazan datum kad od cele porodice radi samo baka, umesto da se kod kuce odmara i gleda spanske serije?

    Mada, nije joj lose - po ceo dan sedi ispred nekog WC-a i daje ljudima toalet papir u zamenu za neku sicu... Kaze da cesto sretne i neke od svojih bivsih studenata, oni joj daju vise para nego sto treba - i ne traze kusur.

    Otpevao sam mami i tati pesmu koju nas je uciteljica naucila - "Da nam zivi, zivi rad" - dobio sam samar od tate, a mama me je gadjala "diplomom"...

    Tek sad nista ne razumem - zasto slavimo nesto sto nas sve nervira?
    Izem ti praznik kad su svi ljuti na njega!!!"

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala za "otkrivanje" ovog lijepog bloga. Primjetila sam da si predložila fantastične ružice za FBI rukavice, svakako bi ih vrijedilo napraviti. Miodragove dekoracije su divota (kao i tvoje iz zaglavlja bloga). Gibanica sa mesom mi je neobična, meni su poznate razne ali sa sirom i jajima, eventualno i špinatom.
    Komentarisala sam kod Maje (Melrose) gibanicu, meni su pite od domaćih vučenih jufki u zvrk draže, ali mi je i sočna gibanica dobra zamjena.
    Hvala ti i za priču iz komentara. ja je nisam dobila, a žalosno je da je to priča mnoge današnje djece.

    ОдговориИзбриши
  9. E bas to draga moja danas deca nemaju pojma o onome sto se nama desavalo "kol'ko juce"!
    Ne znaju da je to bio period na koji malo njih moze da se pozali..
    Likovi iz price su strava.. fenomenalno pokazuju svu tugu danasnjice.
    Kad sam procitala deo s bakom, univerzitetskom profesorkom, najezila sam se :(
    Kozmeticarke i portiri me uopste ne cude..

    Gadno vreme neko!

    Tebi :*

    ОдговориИзбриши