Ljubila te majka koja te rodila :)
I nama si doneo pregrst radosti
Veliko ti hvala dragi Novace :*
Gospodji Jeleni Genčić, tvojoj teniskoj majci, posebno hvala :)
Uzivaj u plodovima svoje danasnje pobede i mi smo bili svim srcem uz Tebe :)
Ziveo!
*
p.s. Sad vec i recept mogu da pridodam za ljubitelje dobrog sladoleda ;)
MLECNI SLADOLED S COKOLADOM I VISNJAMA
U BISKVITNOJ KORPICI
za sladoled je potrebno:
300 ml slatke pavlake
3 belanca
1/2 limuna
80 g prah secera
100 g secera
1/3 kasicice vanile
potrebno je jos:
tamna cokolada, koktel visnje
(ili voce i dodaci koje volite)
potrebno je:
100 g secera
1 veliko jaje
2 kasike rastopljenog pa ohladjenog putera
1 kasicica ekstrakta vanile
60 ml mleka
120 ml prosejanog brasna
(kombinacija finog psenicnog i heljdinog brasna)
potrebno je jos:
aparat za palacinke
papirnate case
ili
zagrejati rernu na 150 C, ravan pleh, papir za pecenje, cetka
biskvite peci u zagrejanoj rerni na 150 C oko 15 minuta tj. do lepe smedje boje
Na fotografiji je jedna neuspela tura :)
Peceni biskviti se jako brzo hlade, a tako postaju krti i lomljivi
pa je potrebno s njima pazljivo i nezno baratati.. i ne dozvoliti da vas neko uznemirava dok radite :))
Slomljeni biskviti se podjednako dobro jedu kao i uspele korpice i fiseci
pa se ne morate muciti ALI.. khm.. ;)
Uzivajte!
p.s. Sad vec i recept mogu da pridodam za ljubitelje dobrog sladoleda ;)
MLECNI SLADOLED S COKOLADOM I VISNJAMA
U BISKVITNOJ KORPICI
za sladoled je potrebno:
300 ml slatke pavlake
3 belanca
1/2 limuna
80 g prah secera
100 g secera
1/3 kasicice vanile
potrebno je jos:
tamna cokolada, koktel visnje
(ili voce i dodaci koje volite)
1. Pavlaku pomesati sa secerom i vanilom, sve zajdeno kuvati na tihoj vatri 30 minuta, zatim ohladiti i mikserom umutiti u cvrstu penu.
2. Posebno umutiti belanca s prah secerom i sokom limuna takodje u cvrstu penu.
3. Obe smese sada pazljivo sjediniti u jednu.
4. Dobijenu smesu sipati u posudu (koja moze u zamrzivac), posudu prekriti providnom pak folijom, ostaviti na 3 sata u zamrzivac.
5. Nakon tog vremena izvaditi posudu a smesu nanovo umutiti mikserom da se kristali leda razbiju.
U toj etapi sada u smesu dodati sastojke po volji, moja najomiljenija kombinacija je komadi cokolade i mustard koktel visnje :)
Smesu sada promesati, dobro zatvoriti poklopcem i ponovo ostaviti u zamrzivac na 3 sata.
6. Kuglu sladoleda posluziti u biskvit korpici dekorisanu vocem i vinskim-most sirupom.
BISKVIT KORPICE - FISECIpotrebno je:
100 g secera
1 veliko jaje
2 kasike rastopljenog pa ohladjenog putera
1 kasicica ekstrakta vanile
60 ml mleka
120 ml prosejanog brasna
(kombinacija finog psenicnog i heljdinog brasna)
potrebno je jos:
aparat za palacinke
papirnate case
ili
zagrejati rernu na 150 C, ravan pleh, papir za pecenje, cetka
1. Umutiti jaje sa secerom da pobeli.
2. Dodati rastopljen puter, vanilu i mleko, sve sjediniti mucenjem
3. Na kraju dodati prosejano brasno, sve sjediniti u glatku smesu bez grudvica.
4. Za svaku korpicu upotrebiti po 1 1/2 kasiku testa, testo razliti na aparat za palacinke (ili na krug dijametra 13-15 cm nacrtan na papiru za pecenje), ispeci s obe strane do lepe smedje boje a zatim brzo od pecenog testa praviti korpice, pomocu papirnatih casa ili cinijica..
Ako se testo pece u rerni nije ga potrebno preokretati, biskvite peci u zagrejanoj rerni na 150 C oko 15 minuta tj. do lepe smedje boje
Na fotografiji je jedna neuspela tura :)
Peceni biskviti se jako brzo hlade, a tako postaju krti i lomljivi
pa je potrebno s njima pazljivo i nezno baratati.. i ne dozvoliti da vas neko uznemirava dok radite :))
Slomljeni biskviti se podjednako dobro jedu kao i uspele korpice i fiseci
pa se ne morate muciti ALI.. khm.. ;)
Uzivajte!
Pridružujem se čestitkama! Živio!
ОдговориИзбришиJeste , svaka mu cast.Da jednom i mi dobijemo u svetu paznju za nesto lepo;))
ОдговориИзбришиIskreno me raduje Noletova pobjeda i osvajanje Wimbledona, najvećeg od velikih turnira i sna svih tenisera. ja uvijek navijam za "naše", tako je bilo i sa Ivaniševićem prije deset godina i jučer sa Noletom. Živio i neka još dugo ostane na tronu na kojem mu je mjesto.
ОдговориИзбришиPrekrasno je!
ОдговориИзбришиDrage dame pridodala sam i recept pa ako vam zatreba slobodno ga upotrebite za vase najmilije a ljubitelje dobrog sladise :)
ОдговориИзбришиSmem da se kladim da bi se i Novaku dopalo :))