Dobra si kao panja :))
Mislim da lepseg komplimenta nema :)
A kada je neko stvarno dobar kao hleb onda vece radosti za majku nema :*
Ove sam hlepcice pravila ovako:
1. iskombinovala sam razne vrste brasna:
mesavina od 8 vrsta zitarica i semenki-200 g
30 g heljdinog brasna
30 g ovsenog brasna
finog psenicnog brasna grano tenero 150 g
20 g svezeg kvasca
30 g smedjeg secera
1 kasicica soli
mesavina:
50 g rastopljenog putera i 2 kasike maslinovog ulja
1 jaje
2,5-3 dl sojinog mlakog mleka
za posipanje:
krupna morska so, kim i fenhelj (komorac)
-Zagrejala rernu na 50 C
-Od svih satojaka dobro umesila glatko testo bez grudvica
-Posudu sam prekrila providnom pak folijom i cistom kuhinjskom krpom, stavila u zagrejanu rernu da testo odstoji 1-1,5 sat tj. da testo dobro naraste i udvostruci volumen
-Od naraslog testa napravila sam 9 hlepcica (svaki komad testa sam posula s jos malo finog psenicnog brasna-u toj fazi naraslo testo nisam nanovo premesila vec sam ga samo oblikovala)
-Poredjane hlepcice na pleh s papirom sam zasekla makazama kao mreza, posula solju, kimom i fenheljom, ostavila na toplom (oko 30 minuta) da testo jos jednom naraste
-Rernu sam za to vreme zagrejala na 200 C, pecivo sam pekla oko 20-25 minuta tj. dok hlepcici nisu jos jednom narasli, ispekli se i lepo zarumeneli
Jako ukusni i vazdusasti
odlicno su se slozili uz peceni haloumi s mentom, jagodama i pinjolama :)
Malo (neznatno) se razlikuje od Miroslavljevog recepta ali to je to!
Srecice moja uzivaj ljubi te majka :***
Mnogo fini hlepcici.Valjda uvek sve bolje ispadne kad se spremi za nekog koga volis;)
ОдговориИзбришиsvaki puta kada nesto napisem,komentar ne ostane,ne znam zasto???
ОдговориИзбришиsvida mi se tvoj lebac i moracu da ga pravim,samo moram da napisem jer cu kasnije zaturiti stranicu i gotovo,a ti nisi stvila znak za lakse kopiranje recepata !!!
MajloV,ja bih rado vidjela tvoju kcerku !!!:)
Znam zasto ne ostaje komentar!!!
ОдговориИзбришиNe pisem provjeru rijeci !!!
Jesam c...a!!!:)
Fino, fino... mmmm.
ОдговориИзбришиBlago majci svojoj! Ali, nešto se mislim da ti dobri ljudi danas lošije prolaze u životu. A ja isto ne znam drugačije a ni moja djeca!
Super Vam je ispalo!!!!! Ja ovakve hlepčiće naprosto obožavam. Mislim da kombinacija različitih brašna i semenki daje hlebu nabijeniju teksturu, ali i sočnost i izuzetan ukus, a i mnogo je zdravije od belog hleba.
ОдговориИзбришиHalloumi vam je super ispao takođe. Hvala na linku.
Pozdrav za Vas i ćerku!
I ovdje se kaže "dobar kao hljeb" i to je divna pohvala nečijem karakteru, slažem se sa tobom. Hljepčići su prekrasni, interesantna mješavina sigurno ima fantastičan ukus, mmmmm....vjerujem da je tako, mada u zadnje vijemeizbjegavam pretjeran unos škroba, ovakvom zalogaju bi teško odoljela. Pa sve to uz pečeni haloumi, divotica! Meni su sir, hljeb i vino najbolja kombinacija i ne marim mislili neko da se to ne slaže i da je hljeb u toj kombinaciji višak. Istina, ne znam kakvo bi vino išlo uz te meke i svježe sireve, al ja bi svejedno uzela neko bijelo i lagano.
ОдговориИзбришиStvarno savrsen post, praviću!Pozz draga!
ОдговориИзбришиimate jednu super link nagradu kod mene!
ОдговориИзбришиImas nagradice i kod mene na blogu..zasluzeno:)
ОдговориИзбришиRuzo na topicu Koordinate ima njenih fotki
ОдговориИзбришиhttp://majlovgourmetcafe.blogspot.com/2011/06/koordinate-23-8-2678-n-82-21-798-w.html :)
Hvala Miroslave, Selma, Dzoli, Verka :)
Verka moja do sada sam sve te nagrade nekako elegantno "zaobilazila" ali ovu tvoju necu moci.. lepo si naglasila da te moji odgovori posebno interesuju da cu ti udovoljiti :))
Srdacno vas sve pozdravljam!
Prelepi hlepcici! Ne znam da li bih nesto pokvarila ako bi ih pekla u vecim modlama za Mafine?
ОдговориИзбришиHvala Nastasja i dobro mi dosla :)
ОдговориИзбришиNe verujem da bi mnogo toga pokvarila pecenjem hlepcica u plehu, osim sto bi im se izmenio oblik, ali mislim da bi imala vise sredine a manje ove divne korice koja se ovim nacinom pecenja dobija :)
O tome da ti predstoji jos i pleh da peres
necu ;)
Dakle isprobaj obe varijante pa se opredeli za onu koja je Tvom ukusu milija :)
Ovu varijantu preporucujem od srca a ako isprobas tu iz pleha pridodaj nam svoje utiske!
Sve najbolje!
E zaboravih jos ovo hlebovi od vise vrsta brasna umeju da budu "gnjecavi i mokri" kad se peku u kalupima pa i o tome bi trebalo voditi racuna.. mislim da bi vreme pecenja trebalo produziti a temperaturu smanjiti da bi se i sredina lepo ispekla!
ОдговориИзбришиPoz.
Hvala majloV, lepo si ti meni to predocila pa sam ja ipak resila da batalim kalupe i probam da ih ispecem ovako kao ti. Obozavam hrskavu koricu i necu da je se odreknem zbog oblika. Utiske svakako javljam.
ОдговориИзбришиPozdrav!
Zelim vam srecnu Novu Godinu i prijatne bozicne praznike
ОдговориИзбришиhttp://www.flickr.com/photos/lydia2222/
Pozdarv Lidija
P.S. Nadam se da je ipak sve u redu iako je blog zapostavljen.
Veliko hvala Lidija :)
ОдговориИзбришиVama tekodje sve najbolje i svako dobro, ponajvise zdravlja u Novoj 2012 Godini zelim!
Ziveli!
p.s. Blog je zapostavljen zbog lose internet veze inace sve je u najboljem redu :)
Zahvaljujem od sveg srca na brizi!