Пратиоци

недеља, 27. фебруар 2011.

Vrtaljica 5+ *Cantucci* & majloV :*



Draga Snjezo veliko hvala sto si s nama podelila ovako caroban recept.

Svi koji su skoro probali ovu grickavu caroliju
bili su odusevljeni :)





Sta reci nego gric.. gric.. s uzivanjem :)
Pridruzite se!



p.s.
Jedina izmena je bilo da sam u testo dodala malo prekrasnog likera od badema..
"i miris i ukus".. carobno!
 


*

10 коментара:

  1. Drago mi je da vam se svima sviđa. Hvala velika, uljepšala si mi dan!

    ОдговориИзбриши
  2. Kada lepo izgleda i mirise lepo, onda sigurno je super. Lepo predstaljeno. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  3. Blog ti je vise nego fantastican,uzivam u njemu,Veliki poljubac

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno izgleda, ja ih kupujem, orginal italijanske, nego nesto ne vidim ovde recept! svejedno ima na SC i na drugim sajtovima.

    ОдговориИзбриши
  5. Pravim ih i ja, jako su mi dragi, ali ... kada ih pravim s praskom za pecivo manje su mi fini nego kada se stavi amonijak za kolace. Kada stavim amonijak, poslije su prekrasno hrskavi, onako topljivo hrskavi, dok su sa praskom tvrdo hrskavi. Na zalost, moj muz ne podnosi miris amonijaka dok se peku, sve kako poslije nema ni traga tom mirisu, a razlika je, vjeruj mi na rijec, drasticna.

    ОдговориИзбриши
  6. Tebi draga moja Snjezo veliko hvala jer je uzitak bio potpun :*

    Surac, Dragana fashion lepotice, moram vam reci da ste potpuno u pravu cantucci-ni su fantasticni a miris badema, kad se otvori kutija, neodoljiv ;)
    Inace jako volim badem pa mi nije bilo tesko da uzivam :))

    Tasana hvala.. hvala ziva bila!
    Poljubac i tebi :*

    "Anonimni sto ste anonimni".. :))
    Inace recept nije sakriven, naprotiv, samo kursor stavite na naslov ovog posta i kliknite, odvesce vas bas tamo gde je recept i postavljen, a po kome sam i ya radila!
    (kada se u tekstu menja boja nekih reci teksta to je znak da je stvoren putokaz..
    "znakovi pored puta" sta vise ;)

    Roman Tales molim te ako ti nije tesko prilepi neki link za taj amonijak da vidim o cemu se radi!?
    Ako ga nadjem ovde da isprobam :)
    Hvala duso!

    Dobro mi dosli dragi svete ljubim vas :*
    Uzivajte!

    *

    ОдговориИзбриши
  7. Od kada sam ih otkrila to su mi najdraže grickalice. Vjerujem da je dodatak mirisnog likera od badema dodatno obogatio okus, meni uvijek prija dodatak nekog alkohola keksićima.
    Bravo za isprobavanje recepata sa blogova, veoma lijepo od tebe. Pozdrav iz Sarajeva.

    ОдговориИзбриши
  8. Ovdje se prodaje kao ammoniaca per dolci, na policama gdje su svezezancije za pečenje kolača u trgovinama, vrećice od 15 gr, zapravo amonijakov bikarbonat, razvija vrlo intenzivni miris amonijaka pri pečenju - fakat ružno. U industrijskim keksima se krije kao E503, treba paziti na propisane količine i koristiti isključivo u suhim keksima, u starinskim kuharicama se jedino to i koristilo za kekse, mislim da su zvali jelenski rog ili tako nešto (barem one kuharice koje su k nama stigle kao prijevod austrijskih i njemačkih). Ja sam ispekla jednu turu s amonijakom i razlika u odnosu na one s pecilnim praškom je velika, u oba slučaja se dugo mogu čuvati u zatvorenoj posudi, ali ovi s amonijakom su bolji, hrskaviji, ali se nekako tope u ustima, dok se oni s pecilnim praškom pod zubima mrve, ali ostaju tvrdi - ne znam ti bolje dočarati razliku, ali razlika postoji. Na žalost moj muž ne voli kada se osjeti amonijak u kuhinji, iako zna da su svi Barilla keksi također pečeni s amonijakom ... ostaje mi peći kada njega nema doma ;-)
    Ako hoćeš probati javi mi adresu, pošaljem ti ja pakiranje od tri vrećice u koverti.

    ОдговориИзбриши
  9. Samo da se izvinim sto me nema ali iznenada mi je umrla svekrva pa smo jos svi u soku :(

    Cosmo hvala ti duso :*

    Roman Tales potpuno si dobro docarala razliku i zahvaljujem se na ponudi.
    Isprobala bih pa ako ne nadjem ovde bicu slobodna da ti se javim :)
    Ne verujem da ce se i nama miris amonijaka dopasti ali i mi cemo iz kuhinje dok se "miomiris" siri ;)


    Poz.

    ОдговориИзбриши