tag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post2682247569856083296..comments2022-12-12T00:13:43.657-08:00Comments on majloV GURME: Kulic i pasha! - Кулич и Пасха!majloVhttp://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-50757244849840280832010-04-26T01:27:31.110-07:002010-04-26T01:27:31.110-07:00Ne znam zbog cega bas zelite da vam ya dam odgovor...Ne znam zbog cega bas zelite da vam ya dam odgovor na to pitanje kad je jednostavnije samo u google ukucati "jecmeni slad" i dobicete "merodavniji" odgovor.. ali evo:<br /><br />-jecmeni slad je prirodni zasladjivac.<br />-zamena je svaki drugi zasladjivac (med, secer i sl.)!<br />-kupuje se u prehrambenim i bio prodavnicama.. ako ih ima kod vas!?<br /><br />Ako nema yavite se poslacu vam ya jednu teglu!majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-11210047858492326212010-04-24T18:38:32.950-07:002010-04-24T18:38:32.950-07:00Sta je jecmeni slad, gde se kupuje, i cime se moze...Sta je jecmeni slad, gde se kupuje, i cime se moze zameniti ako se to ne moze nabaviti.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-68070957369663206212010-04-09T01:37:02.816-07:002010-04-09T01:37:02.816-07:00Nema na cemu :)Nema na cemu :)majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-27130929138292216242010-04-08T04:47:06.929-07:002010-04-08T04:47:06.929-07:00Hvala, pozdrav. A Sarajevo je jedna velika selandr...Hvala, pozdrav. A Sarajevo je jedna velika selandra i u prodaji se može naći jedino ricottas koju uvozi Dukat za hrvatsku, prodaje je pod trgovačkom markom President, a koji je proizvođač, zaista nisam obraćala pažnju.<br />U ovoj knjizi koju imam su savjetovali da se saksija sa rupom na dnu obloži gazom u dvostrukom sloju i optereti, pa da se tako cijedi jedan do dva dana. <br />Čekam tvoje rezultate sa Pashom.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-82204651584310881652010-04-08T01:31:51.586-07:002010-04-08T01:31:51.586-07:00Raduje cinjenica da se makar delicem nekome pomogn...Raduje cinjenica da se makar delicem nekome pomogne :)<br /><br />Ako bi poslusala moj savet preporucila bih ti da pogledas u trgovini ricotta sir koji je spakovan u plasticnu kanticu s jos jednim unutrasnjim dodatkom a to je bas ta specificna rupicasta posuda - mreza koja je odlicna zamena u nedostatku specijalne drvene posude koja se zove "пасочница".<br />Ako ne zaboravim pogledacu koje firme je ova rikota pa cu naknadno javiti.. premda sam je odavno kupila..<br /><br />Posto je sledece sto sam htela da predstavim "Pasha" onda cu malo opsirnije pisati o tome a pridodacu jos neke fotke :)<br /><br />Sto se tice komentara ne uzbudjuj se ya sve ovo na netu vrlo opusteno prihvatam.. a dobru volju imam tako da je sve u najboljem redu :)<br /><br />Uzivaj i dobrodosla!majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8073658926136275681.post-43320788267612044382010-04-07T23:23:14.189-07:002010-04-07T23:23:14.189-07:00Helou, drago mi je da si napisala ovo za Pashu, za...Helou, drago mi je da si napisala ovo za Pashu, za koju iskreno nisam znala kako se zove jer na Coolinariku piše Paška, a čini mi se potpuno nelogičnim da se tako čita. Za oblik sam znala, ali nisam imala niti kalup, niti piramidalnu saksiju (koju predlažu u nedostatku kalupa).<br />Kulič me podsjeća na panetone, a pasha mi je posebna.<br />Moram reći da cijenim tvoje znanje i molim te da zanemariš komentar za kremšnite koji sam ostavila kod Maje, ako ga možda pamtiš. Pozdravcosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.com